Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a numit doi judecători la CSJ: Cine sunt

Majoritatea parlamentară a aprobat numirea în funcție a doi judecători la Curtea Supremă de Justiție.
Sputnik
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Ghenadie Plămădeală și Dorel Musteață au fost numiți judecători la Curtea Supremă de Justiție, până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani.
Candidatura lui Ghenadie Plămădeală a fost susținută cu votul a 55 de deputați, iar pentru numirea lui Dorel Musteață în funcția de judecător la CSJ au votat 52 deputați.
Candidatura Oxanei Robu pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție nu a întrunit numărul necesar de voturi.
Potrivit legislației, promovarea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție se aprobă de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.
În 2004, Oxana Robu a fost numită pe un termen de cinci ani în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Anul trecut, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii i-a propus Parlamentului numirea judecătorului Oxana Robu în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
Politică
Reacția Procuraturii după ce CSJ a transferat dosarul lui Șor la Curtea de Apel Chișinău
Ghenadie Plămădeală a fost numit, în 2004 în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă. În 2018, Ghenadie Plămădeală a fost numit judecător specializat în materie de drept penal la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani,, începând cu 1 ianuarie 2019. În 2020, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii i-a propus Parlamentului numirea judecătorului Ghenadie Plămădeală în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
Dorel Musteață a fost detașat în 2017 din funcția de judecător la Judecătoria Chișinău, pentru exercitarea mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, până în octombrie 2022. În 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii i-a propus Parlamentului numirea lui Dorel Musteață în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, până la atingerea plafonului de vârstă – 65 de ani.
Politică
Judecătorii și procurorii vor fi lipsiți de un vechi și mare privilegiu