Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: A fost dispusă urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo

Procurorul anticorupție, Victor Furtună, a dispus urmărirea penală pe numele lui Alexandru Stoianoglo.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Procurorul anticorupție, Victor Furtună, a dispus urmărirea penală pe numele lui Alexandru Stoianoglo, anunță ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook. Asta după ce astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor a decis desemnarea lui Victor Furtună, procuror în Procuratura Anticorupție, pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea lui Lilian Carp, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președinte al Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică vizând pretinsele acțiuni ilegale comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.
Potrivit lui Litvinenco, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii.
„Acum câteva minute în urmă am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Cnform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, ”mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale””, scrie Litvinenco.
Acesta mai spune că potrivit legislației în vigoare sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General.
Politică
Ultima oră: Pe numele lui Stoianoglo va fi deschisă o anchetă
„Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii. Deși legea prevede că CSP se convoacă în ședință în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situații, consider că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare chiar astăzi, pentru a selecta și a propune Președintelui țării un Procuror General interimar”, anunță ministrul Justiției.
Analize și opinii
Stoianoglo este ca și demis - Iată cine vine în locul lui
Amintim, deputatul PAS, Lilian Carp a cerut să fie examinate acțiunile din 2011 ale lui Alexandr Stoianoglo care, potrivit denunțului „pot constitui o infracțiune”.