Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kim Jong Un respinge total SUA: ”Pericolul fundamental vine din înșelăciunile lor”

Secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea de nord, Kim Jong Un, respinge total SUA și ofertele lor, pe care le consideră ”o faţadă pentru a-şi acoperi înşelăciunile şi actele ostile”
Sputnik
BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea și președintele Afacerilor de Stat din Republica Populară Democrată Coreeană, Kim Jong Un, a ținut un discurs politic considerat ”istoric” de mass media de la Phenian.
Amplul discurs s-a intitulat ”Despre orientarea luptei actuale pentru o nouă dezvoltare a construcției socialiste” și a fost susținut ieri, în ședința celei de-a 5-a sesiuni a celei de-a 14-a Adunări Populare Supreme a RPDC.
Rusia
Putin: Negocierile cu Erdogan la Soci au fost utile și consistente
Reproducem câteva pasaje semnificative, care arată determinarea liderului comunist de a respinge propunerile de dialog ale Administrației Biden.
”După instalarea noii administraţii americane, ameninţarea militară a SUA şi politicile sale ostile la adresa noastră nu s-au schimbat deloc, ele au devenit mai înşelătoare”, a declarat Kim Jong Un.
Spunând că există acum nu puține crize grave și provocări cu care se confruntă lumea, Kim Jong Un a subliniat că ”pericolul fundamental vine din practicile agresive și arbitrare ale SUA și ale forțelor sale vasale, care distrug temelia păcii și stabilității internaționale”.
Kim Jong Un a menționat că actuala situație se caracterizează în principal prin faptul că ”a devenit mai complicată, deoarece structura relațiilor internaționale a fost redusă la structura „neo-războiului rece” din cauza politicii externe a stilului formării blocurilor de către SUA - unilateral și aducător de prejudicii”.
”SUA rămân complet neschimbate în a prezenta amenințări militare și a urmări o politică ostilă față de RPD Coreeană, dar folosește modalități și metode mai viclene în acest sens, după cum s-a dovedit prin faptele făcute de aceasta în ultimele opt luni de la apariția noii sale administrații”, a declarat Kim Jong Un.
Liderul de la Phenian a spus că SUA ”promovează „angajamentul diplomatic” și „dialogul fără condiții prealabile”, dar nu este altceva decât un truc mic pentru înșelarea comunității internaționale și ascunderea actelor sale ostile și o extindere a politicii ostile urmărită de administrațiile SUA succesive” .
Ca atare, Kim Jong Un a însărcinat domeniul responsabil cu Afacerile Externe ”să se concentreze pe furnizarea de măsuri tactice pentru implementarea temeinică a politicii strategice a guvernului RPDC față de SUA, pe baza studierii și analizei stricte a poziției actualei administrații americane în RPDC”, dar și pe ”perspectivele SUA în situația politică și echilibrul internațional al forțelor în continuă schimbare”, transmite agenția oficială nord-coreeană KCNA.
Rusia
Care va fi răspunsul Belarusului și Rusiei la desfășurarea trupelor NATO în Ucraina