Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații vor putea demite din funcție mai mulți directori ai instituțiilor publice

Conducătorii mai multor instituții publice vor putea fi revocați din funcție, dacă aceștia nu-și vor exercita atribuțiile corespunzător. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de deputați.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Șefii de la Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vor putea fi revocați din funcție, în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor.
Deputații din PAS au venit cu un proiect de lege prin care s-a propus modificarea mai multor acte normative ce presupune noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar.
Politică
Deputații au numit un judecător la Curtea Supremă de Justiție
Astfel, autorii inițiativei au precizat că acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate va responsabiliza organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.
Proiectul prevede ca în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor delegate sau exercitării activității defectuoase, conducătorul instituției să fie sancționat sau chiar demis din funcție.
Precizăm că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus ca proiectul să fie întors în comisie și să fie revizuit, dar propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.