Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Important pentru moldoveni - de astăzi, noi reguli de intrare în Federația Rusă

Federația Rusă introduce de astăzi noi reguli de intrare în țară. Ce trebuie să știe moldovenii care intenționează să călătorească în Rusia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Începând de astăzi, cetățenii Republicii Moldova, la intrarea pe teritoriul Rusiei, vor fi obligați să-și înregistreze rezultatele negative ale testului PCR, cu o valabilitatea nu mai mare de 72 ore, pe platforma mobilă ”Călătoresc fără COVID-19”.
Totodată, moldovenii sunt obligați ca într-o perioadă nu mai mare de trei zile calendaristice, din momentul intrării pe teritoriul Rusiei, să mai efectueze un test PCR la COVID-19. Până la obținerea rezultatelor, cetățenii țării noastre vor respecta regimul de autoizolare la locul de domiciliu (aflare).
Coronavirus
Rusia dezvoltă cel de-al șaselea vaccin anti-COVID-19
”În cazul în care, cetățenii Republicii Moldova dețin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinați anti-COVID-19, sau că, în ultimele 6 luni au fost infectați cu coronavirus, testarea (PCR) pe teritoriul Rusiei nu este necesară”, se arată într-un comunicat emis de Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.
De asemenea, cetățenii țării noastre vor trebui să înregistreze pe Portalul unic al serviciilor publice informațiile privind rezultatele testării la COVID-19 prin metoda PCR, infectarea anterioară cu coronavirus sau despre vaccinare.