Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Talibanii nu exclud implicarea ISIS în atentatul de pe aeroportul din Kabul

Talibanii nu exclud că în spatele atentatelor cu bombă de la aeroportul Kabul s-ar putea afla ISIS, însă nu dispun de informații exacte, deocamdată.
Sputnik
BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al biroului politic al mișcării Taliban, Mohammed Nayim, nu exclude o posibilă implicare a grupării teroriste ISIS* în atentatul cu bombă de pe aeroportul internațional din Kabul.

“Nu putem afirma acest lucru, însă toate variante sunt posibile”, a declarat Nayim agenției RIA Novosti, fiind întrebat despre o posibilă implicare a ISIS* sau celulele talibanilor din Pakistan în atentatul din aeroport.

Reprezentantul talibanilor a subliniat că deocamdată nu dispun de informații exacte despre autorii atacului.
“Unele state ne-au avertizat despre ceea ce se poate întâmpla. Însă, deocamdată nu știm cine e”, a răspuns el, fiind întrebat dacă au fost avertizați despre atentat.
Internațional
VIDEO: Explozie cu victime pe aeroportul din Kabul – posibil atac sinucigaș
Potrivit purtătorului de cuvânt al Taliban, Zabiullah Mujahid, în urma atentatului de pe aeroport din Kabul au fost rănite 52 de persoane.
ISIS este o organizație interzisă în Federația Rusă.