Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul lui Ilan Șor a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău - detalii

Curtea Supremă de Justiție a decis că de acum încolo dosarul lui Ilan Șor va fi examinat la Curtea de Apel Chișinău.
Sputnik
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Dosarul lui Ilan Șor a fost transferat de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la solicitarea lui Ilan Șor.
Politică
Fracțiunea „Șor”: Demnitari din guvernele Leancă, Gaburici și Streleț, vinovați de jaf
Decizia vine după ce avocatul lui Ilan Șor, Denis Calaida, a cerut mutarea dosarului din cauza unor suspiciuni colective de imparțialitate a magistraților.
Politică
Fracțiunea „Șor” propune ca procurorul general să fie ales de popor
CSJ a decis să admită cererea înaintată de către avocatul lui Ilan Șor, iar dosarul va fi examinat în continuare la Curtea de Apel Chișinău.
Politică
Fracțiunea „Șor” vrea modificarea Legi Procuraturii, dar nu va vota - care este motivul
Amintim, în mai 2015, Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanța a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. De mai bine de trei ani, dosarul în care este vizat Ilan Șor s-a examinat la Curtea de Apel din Cahul. Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară în august 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare.