Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Gavrilița s-a întâlnit cu guvernatorul BNM: Ce se va întâmpla cu politicile monetare

Premierul a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale despre mijloacele financiare care urmează să ajungă în țară și l-a informat despre acțiunile Guvernului care ar putea avea impact asupra politicilor monetare.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a avut o întâlnire de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.
După cum menționează serviciul de presă al Guvernului, Gavrilița l-a informat pe Armașu despre acțiunile Guvernului care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare.
”Este vorba, în special, de intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale, dar și de modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă”, precizează Guvernul.
Premierul l-a informat de asemenea pe managementul Băncii Naționale despre mijloacele financiare care urmează să ajungă în scurt timp în Republica Moldova din partea Uniunii Europene, a Fondului Monetar Internațional și a altor parteneri de dezvoltare.
Totodată, Gavrilița i-a prezentat lui Armașu viziunea Guvernului privind domeniile economice cu potențial maxim de creștere și modul în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.
Banca Națională a Moldovei a semnat un nou acord cu Banca Națională a României - VIDEO
Părțile și-au confirmat deschise pentru cooperare și schimb de opinii cu privire la evoluțiile din sectorul real și guvernamental, în scopul menținerii stabilității macroeconomice și sporirii potențialului de creștere economică.