Coronavirus

Situația pandemică în Capitală, tot mai gravă: Decizia specialiștilor în sănătate

La Centrul COVID-19 din Capitală a fost suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Se întâmplă din cauza numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Situația pandemică în Capitală este tot mai gravă. Din acest motiv, la Centrul COVID-19 din Chișinău a fost dublat numărul de paturi la terapie intensivă, de la 6 la 12.
Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate Boris Gîlca, până în ziua de ieri, în Capitală au fost înregistrate 107.331 cazuri confirmate dintre care 1.911 decese.
Educație
Online sau în sălile de clasă? Cum vor învăța elevii în noul an școlar: Anunțul primarului
Actualmente, la Centrul COVID sunt internați 103 pacienți, iar 10 se află în terapie intensivă.
Totodată, autoritățile municipale au anunțat că, de câteva săptămâni, în Chișinău se atestă o creștere a morbidității prin infecția COVID-19. Specialiștii în sănătate publică declară alertă epidemiologică sporită, în contextul răspândirii noilor tulpini și mutații ale virusului SARS-CoV-2, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează despre riscurile induse de tulpinile Delta și Delta+.
Amintim că la începutul săptămânii trecute a fost redeschisă o secție de terapie intensivă COVID-19 la Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” din Capitală. Secția dispune de 14 paturi, iar la necesitate, numărul acestora va fi suplinit.