Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, în beznă: Crește numărul localităților fără lumină

Ploile abundente de astăzi au lăsat fără lumină aproape 100 de localități din țară.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Potrivit informațiilor preliminare, la ora 14:00, numărul localităților afectate a crescut până la 95, față de 43 de la ora 9:00.
Cele mai afectate raioane sunt Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hâncești, Comrat, Cantemir și Leova, de asemenea unele sate din suburbia municipiului Chișinău.
Societate
Zeci de localități din țară - fără lumină după intemperia de noaptea trecută
Continuă să parvină avize de la consumatori privind rupturi de conductoare, fapt pentru care, din motive de securitate, sunt operate deconectări supravegheate a punctelor vizate până la remedierea defecțiunilor.
În acest context, oamenii sunt îndemnați să:
ocolească și să nu atingă conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
să nu intervină în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
să nu lase fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
să le ceară să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.
să țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.