Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Nicu Popescu - Candidatul propus pentru fotoliul de ministru de Externe

Nicu Popescu este propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în noul Guvern.
Sputnik
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Nicu Popescu este candidatul propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Republica Moldova
Nicu Popescu, despre parteneriatul strategic cu Rusia și vizita Maiei Sandu la Moscova
El este diplomat și politician din Republica Moldova care a deținut aceași funcție în Guvernul Maia Sandu. Nicu Popescu, este directorul programului „Europa Extinsă” la Consiliul European pentru Relații Externe. Predă la Institutul de Studii Politice din Paris. Anterior, a lucrat în calitate de consilier pe politică externă și afacerile UE în cabinetul prim-ministrul Republicii Moldova - 2010, 2012-2013.
Republica Moldova
Renegocierea Acordului de Liber Schimb sau în ce limbă vorbește ministrul Nicu Popescu
Popescu a mai activat în calitate de cercetător la Centrul pentru Studii Politice Europene din Bruxelles în perioada 2005-2007. Până în 29018 a deținut funcția de analist principal al Institutului UE pentru Studii de Securitate. Politicianul deține un doctorat în Relații Internaționale de la Universitatea Central Europeană din Budapesta, Ungaria.