Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Dumitru Budeanschi - candidatul la fotoliul de ministru al Finanțelor

Printre candidații la funcțiile de ministru se numără și Dumitru Budianschi. El a fost propus de Natalia Gavrilița în funcția de ministru al Finanțelor.
Sputnik
CHIŞINĂU, 3 aug - Sputnik. Dumitru Budianschi este matematician, economist și expert în finanțe publice. În prezent, el deține funcția de deputat al fracțiunii PAS în Parlamentul Republicii Moldova.
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
În perioada 2011 - 202, el a deținut funcția de Director de Program „Sector Public: Economie, Finanțe, Management” la Centrul Analitic Expert-Grup. În perioada 2013 - 2019 a activat în calitate de expert și consultant financiar pentru mai multe proiecte și instituții internaționale inclusiv PNUD, BDO Audit, ICON-INSTITUT Engineering, GFA Consulting Group.
Politică
Cine este Anatolie Nosatîi, candidatul la funcția de ministru al Apărării
Dumitru Budianschi a absolvit facultatea de Matematică și Cibernetică la Universitatea de Stat al Republicii Moldova și deține un masterat în Finanțe Publice și Fiscalitate de la Academia de Studii Economice din Moldova.