Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Un nou lot de vaccin a ajuns în Republica Moldova

Republica Moldova a recepționat un nou lot de vaccin împotriva noului tip de coronavirus.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Încă un lot de vaccin Johnson & Johnson a fost livrat Republicii Moldova prin intermediul platformei COVAX. Lotul de 150 de mii de doze a ajuns astăzi la Chișinău. Astfel, în total, Republica Moldova a recepționat până acum 301.200 doze de Johnson & Johnson, din cele 500.000 doze planificate.
Coronavirus
Onișcenko: Medicii și savanții ar fi creat demult un vaccin dacă nu ar fi încurcați
Potrivit responsabililor din sănătate, aproximativ 59 de mii de persoane deja s-au vaccinat cu acest vaccin și se atestă o cerere mare în continuare. Cele 150 de mii de doze urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră.
Coronavirus
Un nou lot de vaccin anti COVID-19 a ajuns în țară: A fost cumpărat din bani publici
Vaccinul Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson, se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății.