Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trenul Ungheni - Bălți își sistează circulația: Iată motivul

Circulația unui tren suburban se sistează. Calea Ferată a Moldovei nu a informat cât timp nu va circula acesta.
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Circulația trenului Ungheni – Bălți Slobozia – Ungheni va fi sistată temporar. Calea Ferată a Moldovei anunță printr-un comunicat de presă că garnitura nu va mai ieși la linie chiar de azi, 26 iulie, dar fără a preciza până când. Potrivit informației prezentate de CFM, trenul nu va mai circula din cauza „stării tehnice nesatisfăcătoare a trenurilor diesel D1”. Astfel, Calea Ferată a Moldovei este în imposibilitate de a asigura transportul feroviare de acest gen în trafic suburban.
Societate
Mai multe curse de tren au fost suspendate – angajații CFM își cer salariile
De precizat, circulația cursei de tren Ungheni – Bălți a fost suspendată și în luna mai a acestui an. Atunci, circulația a fost sistată pe motiv că angajații Căilor Ferate din Moldova au protestat pentru că nu și-au luat salariile de mai multe luni. Restanțele salariale se ridicau atunci la aproximativ 164 de milioane de lei.
Amintim că fostul șef al CFM a fost demis după ce în data de 27 aprilie, membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință și au decis ca Guvernul să suspende contractele de muncă cu administrația CFM, în special cu directorul interimar Adrian Onceanu.
Societate
Cum planifică noul șef al CFM să scoată întreprinderea feroviară din impas
Reprezentanții Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației economico-financiare a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” susțin că întreprinderea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar de vină este managementul defectuos care a fost aplicat în ultimii ani.
Comisia a precizat că în decurs de zece ani din cadrul CFM au fost delapidate cel puțin 1,5 miliarde de lei, dar suma reală care a fost furată ar fi de fapt mult mai mare decât ceea ce au reușit să afle reprezentanții comisiei de anchetă.