Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conducerea noului Parlament n-a fost aleasă: Ședința plenară s-a încheiat

Ședința de constituire a noului Parlament s-a încheiat cu puțin timp în urmă, la doar o oră după ce a început.
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Ședința de constituire a noului Parlament s-a încheiat fără ca să fie aleasă conducerea forului legislativ.
Fracțiunea PAS a părăsit sala de plen după discursul președintelui Maia Sandu. Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate a propus să fie continuată ședința joi, iar până atunci să fie stabilită componența comisiilor permanente ale Parlamentului.
„De ce a fost convocată această ședință? Pentru ca o persoană să țină discurs 40 de minute? Rușine”, s-a indignat deputatul socialist Vlad Batrîncea.
„Majoritatea noastră a decis să sfideze regulamentul și a părăsit sala de plen - a declarat decanul de vârstă Eduard Smirnov, care a condus ședința - Am rămas în minoritate, se declară pauză”.
Joi ar urma să fie ales președintele și vicepreședinții Parlamentului, precum și ai fracțiunilor.
Politică
Maia Sandu declară război corupției de la tribuna Parlamentului
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a a început la ora 10:00 și a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, a fost deputatul Eduard Smirnov, care în acest an va împlini 82 de ani.