Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Există riscul creșterii cazurilor de COVID după anticipate?

La sfârșitul acestei săptămâni, în Republica Moldova se vor desfășura alegerile parlamentare anticipate. Ce măsuri vor întreprinde autoritățile pentru a preveni răspândirea COVID-19 și care sunt riscurile creșterii numărului noi de infectări după acest scrutin?
Sputnik
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu Campania de Informare în vaccinarea anti-COVID-19 a elaborat un plan de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției în contextul organizării anticipatelor. Despre acest lucru a vorbit Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.
"În primul rând, zilnic avem discuții cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale. În ziua alegerilor vor fi asigurate toate condițiile stricte de respectare a măsurilor de protecție: purtarea măștii în spațiile închise, dezinfectarea mâinilor, efectuarea termometriei la intrare, păstrarea distanței sociale ș.a.", a precizat pentru Sputnik Moldova Ninel Revenco.
Mai mult, în secțiile de votare vor fi expuse și panouri informative cu privire la vaccinarea anti-COVID, iar alegătorii vor fi îndemnați să se imunizeze după ce și-au exercitat dreptul la vot.
Politică
Este oare posibilă fraudarea alegerilor din 11 iulie – expert
"Loggo-ul acestui scrutin este "După votare, mergi la vaccinare!". În apropiere de secțiile de votare vor fi deschise centre de imunizare, iar moldovenii se vor putea imuniza cu vaccinul disponibil pe piața din țara noastră. Oricare vaccin este sigur și vă va proteja de tulpinile care bântuie în întreaga lume", a subliniat specialistul.
Întrebată despre riscul creșterii noilor cazuri de infectare după scrutinul din 11 iulie, Nine Revenco a remarcat că, odată ce mai multe restricții au fost relaxate iar evenimentele social-culturale au prins viață, răspândirea mai rapidă în rândul populației este inevitabilă.
"Responsabilitatea trebuie să o manifestăm în fiecare zi – fie la alegeri, fie la aceleași vizionări ale meciurilor de fotbal. Numărul poate crește și riscul este destul de mare, odată ce sunt admise persoanele nevaccinate", a conchis Revenco.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova