Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce coronavirusul câștigă în cursa cu vaccinurile - OMS

De la începutul pandemiei, în lume au fost înregistrate peste 184 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, peste patru milioane de oameni au murit.
Sputnik
CHIȘINĂU, 7 iul. - Sputnik. Realizările științifice în lupta împotriva COVID-19 sunt lipsite de sens dacă distribuirea medicamentelor și vaccinurilor între țări se va dovedi a fi inegală, relatează RIA Novosti. Despre aceasta a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adan Ghebreyesus.
Societate
OMS: „Suntem într-o perioadă foarte periculoasă a acestei pandemii”
"Variantele (de coronavirus) câștigă acum cursa cu vaccinurile din cauza inegalității în ceea ce ține de producerea și distribuirea vaccinului, care amenință de asemenea recuperarea economică globală", a declarat el la un briefing.
Oficialul a adăugat că numărul victimelor coronavirusului în lume a depășit oficial cifra de patru milioane, deși numărul real de decese ar putea fi și mai mare.
Șeful OMS a menționat că unele țări, după ce au reușit în procesul de vaccinare, ridică deja restricțiile, de parcă pandemia s-ar fi încheiat. El a atras atenția asupra faptului că în alte state există o creștere a nivelului de infectare din cauza unei inegalități „șocante” privind ritmul imunizării și a apariției de noi tulpini.
Tedros Adanom Ghebreyesus a amintit de asemenea despre obiectivul OMS: de a atinge un nivel al vaccinării populației în toate țările lumii de10% până în septembrie, de 40% până la sfârșitul acestui an și de 70% până la mijlocul anului viitor.
Potrivit datelor OMS, de la începutul pandemiei, în lume s-au înregistrat peste 184 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, peste patru milioane de pacienți au murit.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova