Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Manifestările dedicate sărbătorii copiilor - transferate pentru 5 iunie: Detalii

Manifestările dedicate sărbătorii Zilei Internaționale a Copiilor au fost trasnferate pentru data de 5 iunie. Despre acest lucru a anunțat șefa Direcției Cultură a Consiliului municipal Chișinău, Valentina Volontir.
Sputnik
Manifestările dedicate sărbătorii copiilor - transferate pentru 5 iunie: Detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Valetina Volontir a precizat că în cadrul ședinței organizate de Primăria Chișinău, autoritățile au decis ca toate activitățile dedicare sărbătorii copiilor să fie organizate în data de 5 iunie, și nu în data de 1 iunie cum a fost preconizat inițial.

Autoritățile au venit cu mesaje de felicitare de Ziua Internațională a Familiei

"Din cauza condițiilor meteorlogice am decis într-o ședință comună să transferăm desfășurarea manifestațiilor pentru ziua de sâmbătă. Ne dorim să organizăm o sărbătoare frumoasă, în aer liber, de aceea avem nevoie de timp frumos", a precizat Valetina Volontir.

Potrivit ei, activitățile dedicate sărbătorii vor fi foarte diverse și se vor desfășura în locațiile prevăzute anterior. Astfel, în scuarul „Mihai Eminescu” va avea loc un program artistic, distractiv, cultural-educativ și un concert festiv. Evenimente similare vor avea loc în toate sectoarele din Capitală.

În toate programele vor evolua copiii, se vor desfășura concursuri și jocuri distractive, iar cei mai ingenioși și activi vor fi premiați cu daruri și diplome.

De menționat că în acest an, ziua de 1 iunie, când este marcată Ziua Internațională a Copilului, va fi lucrătoare. Această zi nu a fost inclusă în lista sărbătorilor legale pentru anul 2021.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova