Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se petrece în interiorul Circului și la ce etapă sunt lucrările de reparație

40 de ani în urmă, la Chișinău a început construcția celui mai mare edificiu de circ din fosta Uniune Sovietică. Despre starea de lucruri din prezent a Circului din Capitală și perspectivele de dezvoltare am aflat de la directorul „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.
Sputnik
Ce se petrece în interiorul Circului și la ce etapă sunt lucrările de reparație

Circul din Chișinău a fost construit în anul 1981, autorii proiectului fiind arhitecții S. Șoihet și A. Kirilenko. De-a lungul anilor, Circul a trecut prin mai multe perioade: momente de glorie, atunci când găzduia concerte şi reprezentaţii atât ale artiştilor autohtoni, cât şi ale celor de peste hotare (Germania, Belarus, China, Finlanda, Rusia, Ucraina etc), dar și momente mai dificile, atunci când timp de un deceniu, în clădirea Circului nu a fost prezentat niciun spectacol, din motiv că acesta se afla permanent în reparație.

Vor fi construite clădiri lângă Circul din Chișinău? Cum a comentat primarul
Din anul 2014, după o pauză de zece ani, la Circul din Chișinău a fost inaugurată arena mică unde au început să fie organizate diverse spectacole. Capacitatea acesteia este de 300 de locuri, iar sala de spectacole în formă de amfiteatru, cu o capacitate de 1900 de locuri, zace pustie.

Totuși, curând lucrurile vor căpăta o altă întorsătură, susține directorul „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.

"O companie italiană a câștigat concursul desfășurat de PNUD în care a prezentat proiectul de reparație capitală și de reabilitare a Arenei Mari. Purtăm discuții cu specialiștii, arhitecții de la noi și din Italia și sperăm că în curând vor începe lucrările", a declarat pentru Sputnik Andrei Locoman.

Potrivit lui, în prezent  în incinata Circului au loc antrenamente și repetiții, iar artiștii așteaptă cu nerăbdare să revină pe scenă în fața spectatorilor. Aceștia pregătesc diverse programe pentru ca revenirea după anularea restricțiilor să fie cu adevărat una spectaculoasă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova