Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocoi: Nu toți cetățenii vor să se imunizeze cu vaccinul propus

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a făcut declarații de presă după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a ținut să atragă atenția că astăzi au decedat 29 de persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Epidemiolog: Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut datorită închiderii școlilor
"Rămâne mare cifra cazurilor active de COVID-19. Ne bucurăm că avem o creștere a numărului cazurilor tratate de coronavirus. Avem pacienți mulți în stare gravă și 293 în stare extrem de gravă. S-a redus numărul pacienților intubați. 3 345 de cetățeni sunt astăzi internați în spitalele din țară. Ne bucurăm că niciun medic nu a fost azi confirmat pozitiv, iar asta s-ar putea datora vaccinărilor. Iată că își face efectul în rândul lucrătorilor medicali", a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Peste 70 de mii de cetățeni au fost deja vaccinați împotriva coronavirusului, însă mulți refuză să se imunizeze.

"Avem o reticență din partea cetățenilor, fiindcă nu toți doresc să se vaccineze cu vaccinul propus. Sunt sigur că în etapa a treia, vom avem un număr mai mare. 1 551 de cetățeni s-au vaccinat deja cu a doua doză", a precizat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Premierul interimar a remarcat că în timpul slujbelor organizate în ultima perioadă în biserici, precum și în aer liber, s-au respectat măsurile epidemiologice.

Oficialul a mai informat despre existența unei grupăru infracționale care oferă cu plată teste negative la COVID-19.

Cum vor fi tratați pacienții cu COVID-19: Protocolul clinic național a fost modificat
"122 de teste false - lucru care stârnește îngrijorarea. Un test acostă între 50 de euro și o sută de euro. Nu știu dacă merită. Mai bine să facă un test legal, decât de riscat cu astfel de teste", a mai spus Ciocoi. 

Forțele de ordine au aplicat amenzi în valoare de 4,5 milioane de lei, printre care 1,2 milioane deja au fost achitate de către cei care au încălcat măsurile anti-COVID-19.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. În perioada stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova