Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe are un nou președinte

Deputatul socialist Petru Burduja a fost numit în funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe și a fost inclus în componența Biroului permanent al Parlamentului. 
Sputnik

CHIȘINĂU 4 mart - Sputnik. În cadrul ședinței Legislativului a fost luată hotărârea ca deputatul PSRM Petru Burduja să-l înlocuiască în funcția de membru al Biroului permanent pe Vladimir Golovatiuc, care a renunțat la mandatul de deputat începând cu 20 ianuarie 2021. Totodată, Burduja este numit în funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, deținută anterior de Vladimir Golovatiuc.

Șeful CFM ar urma să se prezinte la Parlament pentru audieri: Cerințele feroviarilor

Tot joi deputatul socialist Oleg Lipskii a fost numit vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, iar deputatul PSRM Grigorii Guzun – membru al acesteia.

Conform Regulamentul Parlamentului, Biroul permanent se formează ținând-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, președintele Parlamentului și vicepreședinții. Numirea și alegerea în comisiile permanente la fel se face ținându-se cont de reprezentarea proporțională în Parlament.

Fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc este noul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost numit în funcție la finele lunii decembrie 2020. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova