Ministerul Educației a propus șapte modele de organizare a procesului educațional în 2020-2021. Instituțiile de învățământ trebuiau să aleagă unul dintre aceste modele și să-l implementeze din 1 septembrie 2020.
În acest context, Angela Prisăcaru a menționat în studioul Radio Sputnik Moldova că 88,8 procente din instituții de învățământ activează în prezent cu prezența fizică la școală și mai puțin de10 procente dintre instituții activează în baza modelului mixt, ceea ce presupune îmbinarea a două-trei modele.
"Nu avem instituții de învățământ care au selectat modelul exclusiv online. Excepție sunt doar acele instituții care se află în perioada de carantină", a remarcat Angela Prisăcaru.
Potrivit invitatei, Ministerul Educației a venit și cu un suport metodologic cu privire la organizarea învățământului la distanță în contextul pandemic. Astfel au fost elaborate mai multe repere metodologice pentru cadrele didactice privind siguranța și securitatea copiilor în mediul online.
În cadrul proiectului s-au implicat și reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Centrul pentru Protecția Drepturilor Copiilor și ai Centrului "La Strada".
Conform datelor prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, mai multe instituții de învățământ din țară activează de la distanță din cauza carantinei. Astfel, 261 de clase din instituțiile educaționale din țară învață în regim online. Datele arată că, la ziua de 19 februarie, 363 de elevi erau testați pozitiv la COVID-19, iar 6 602 au fost plasați în regim de autoizolare. Cât privește cadrele didactice, 317 dintre acestea au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 319 se află în izolare la domiciliu.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova