Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va ajunge în Moldova primul lot de vaccin oferit de România

Un lot de 20 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în scurt timp în țara noastră. Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit pentru Republica Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU 24 feb - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, președintele Maia Sandu a scris că Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat Republicii Moldova. 

Lotul umanitar din România a ajuns la Chișinău - detalii

Astfel, în scurt timp ar urma să ajungă în țara noastră 20 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Maia Sandu a scris că aceste doze constituie prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România. 

„Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris președintele Maia Sandu. 

Amintim că vineri, 19 februarie, un convoi format din 13 camioane cu asistență umanitară în valoare de 2,3 milioane de euro, oferit de către România, a ajuns în Republica Moldova. Lotul constă, în primă fază, din echipamente de protecție medicală - 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane și 100 de mii de mănuși de unică folosință. Evenimentul de primire a lotului de ajutor din partea țării vecine a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova