Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 bate în retragere la nivel mondial? Ce spune OMS

Organizația Mondială a Sănătății face un anunț important cu privire la situația epidemică în contextul pandemiei COVID-19.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Numărul total al cazurilor noi de COVID-19 a scăzut semnificativ la nivel mondial. Precizarea a fost făcută în seara zilei de 16 februarie, la Geneva, de Organizația Mondială a Sănătății, care informează despre o scădere a numărului de cazuri săptămâna trecută până la 2,7 milioane, cu aproximativ 500 de mii mai puține în comparație cu săptămâna precedentă.

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 15 aprilie

„Săptămâna trecută, toate regiunile lumii au cunoscut o tendință descendentă, cu excepția Orientului Mijlociu”, este precizat în raportul OMS.

La fel, OMS constată o reducere cu 10% a deceselor asociate noului coronavirus în întreaga lume.

Cât privește noile tulpini ale virusului, considerate mai contagioase, OMS a declarat că acestea s-au răspândit în alte state ale lumii săptămâna trecută. Varianta constatată pentru prima dată în Marea Britanie a ajuns în prezent în 94 de țări. Varianta din Africa de Sud este prezentă în 46 de țări, în timp ce varianta detectată în Brazilia și Japonia a fost identificată în 21 de țări.

De precizat că în Republica Moldova numărul cazurilor noi de infectare a început să crească de săptămâna trecută. Astfel, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie, cu posibilitatea revizuirii acesteia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova