În cadrul Expoziţiei Internaţionale a Invenţiilor din Ungaria a fost înalt apreciată munca echipei de cercetători coordonată de omul de știință Alina Trofim.
Echipa de la Universitatea de Stat din Moldova, în frunte cu Alina Trofim, a fost premiată pentru diversele experimente în urma cărora a obținut o serie de cianobacterii pe care le implementează acum cu succes în agricultură pentru îmbogățirea solului cu azot, stimularea creșterii plantelor de cultură și a recoltei.
"Ne-a bucurat mult aprecierea internațională a echipei noastre. Ne simțim mândri de faptul că munca noastră a ajuns să fie cunoscută și peste hotare. Ne dorim ca toate cercetările noastre să fie implementate pe scară largă în agricultura moldovenească, dar și în străinătate", a subliniat cercetătoarea.
Alina Trofim este una dintre cele mai ambițioase și creative femei din domeniul științific din țara noastră. Ea a început să creeze proiecte de cercetări ecologice pe când era studentă la facultate. Peste un timp, soarta a adus-o în fața microscopului și, prin diverse cercetări și analize, a început să obțină culturi pure de alge cianofite.
În urma experimentelor efectuate, a obținut o serie de cianobacterii care pot fi utilizate cu success în agricultură, dar și în industria cosmetică. Acestea conțin substanțe uimitoare ce oferă beneficii reale pentru piele și au un efect antirid.
Amintim că în anul 2019 Alina Trofim a obținut premiul AGEPI "Cea mai bună invenție creată de o femeie inventator" la nivel național, pentru ciclul de invenții în domeniul microbiologiei şi biotehnologiei.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova