Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prognoze îngrijorătoare: Mii de moldoveni riscă să rămână fără apă

Problemele Nistrului revin în prim plan. O masă rotundă internaţională cu genericul "Salvarea Fluviului Nistru-problemă de securitate Națională și Regională" va fi organizată în data de 11 februarie cu mai mulţi experţi de mediu.
Sputnik
Prognoze îngrijorătoare: Mii de moldoveni riscă să rămână fără apă

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", liderul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuță a semnalat faptul că situația fluviului Nistru rămâne a fi destul de complicată.

În mare parte, Vitalie Marinuță s-a referit la intenția autorităților din Ucraina de a construi cele șase hidrocentrale pe cursul superior al Nistrului, ceea ce va afecta semnificativ nivelul apei.

Negocieri Sandu-Zelenski: Ce ar putea pierde Moldova - îngrijorarea lui Chicu
"În țara noastră, 63 procente din teritoriu ar putea fi drastic afectat, iar peste 500 de mii de oameni vor fi nevoiți să-și caute alt loc de trai pentru că nu vor avea apă. Dacă nu ne vom solidariza, riscăm prin indiferența noastră să rămânem fără sursă de apă. Nistrul riscă să se transforme într-o mlaștină, fiind cândva unul dintre cele mai frumoase râuri din Europa", a declarat Vitalie Marinuță.

Astfel, în data de 11 februarie, mai mulți experți de mediu din Moldova și Ucraina, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice centrale, activiști civici, primari de localități vor participa la o masă rotundă internaţională cu genericul "Salvarea Fluviului Nistru - problemă de securitate Națională și Regională".

În urma discuțiilor va fi adoptată și o rezoluție ce va fi remisă Guvernelor Republicii Moldova și Ucrainei, dar și instituțiilor europene.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova