Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un cunoscut medic din țară a murit din cauza coronavirusului

Sistemul medical din țara noastră a mai pierdut un specialist de valoare din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba despre Octavian Zănoagă, șeful laboratorului clinic al Spitalului Municipal pentru Copii ”Valentin Ignatenco” din Capitală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Pe pagina de Facebook a Spitalului Municipal pentru Copii ”Valentin Ignatenco” a apărut informația despre decesul doctorului Octavian Zănoagă, șeful laboratorului din cadrul instituției medicale. 

Sporurile salariale pentru cei implicați în combaterea COVID vor fi garantate prin lege
”Familia și comunitatea medicală este îndurerată. Prematur a plecat de lângă noi colegul nostru - doctorul Octavian Zănoagă. A dus o luptă cu o boală nemiloasă și nu a mai rezistat, fiind răpus de COVID-19. Era un om deosebit, un profesionist adevărat, foarte prietenos și modest. Este o pierdere irecuperabilă atât pentru familie, cât și pentru întreagă instituție. Am pierdut nu doar un specialist excepțional, dar și un prieten drag”, a scris echipa Spitalului Valentin Igantenco. 

Până acum, 75 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19. Numărul total de cazuri de infectare, după aproape un an de la începutul pandemiei, a ajuns la 161 642.

151 232 de persoane au fost vindecate, iar 3 480 au pietdut lupta cu boala.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova