Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kremlinul a comentat publicarea rezultatelor studiilor ”Sputnik V” în Lancet

Publicația Lancet subliniază că vaccinul rusesc și-a demonstrat înalta eficiență, imunogenitatea și siguranță.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Rezultatele studiilor clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, publicate de revista Lancet, demonstrează în mod convingător siguranța și eficiența lui, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Revista științifică Lancet, a publicat marți rezultatele celei de-a treia etapă a studiilor clinice ale Sputnik V, care confirmă siguranța și eficiența vaccinului, aceasta fiind de 91,6 la sută.Vaccinul oferă o protecție deplină în cazurile grave de îmbolnăvire cu COVID-19.

“Este un articol foarte important care demonstrează destul de convingător siguranța și eficiența vaccinului rusesc, în afară de aceasta, probabil, confirmă justețea urgentării înregistrării acestui vaccin în Federația Rusă”, a declarant Peskov.

Campania de vaccinare în Rusia a demarat în luna decembrie: atunci preparatul era administrat unei anumite categorii a cetățenilor ruși. Președintele Vladimir Putin a dispus vaccinarea în masă din 18 ianuarie.

Ce spun experții despre siguranța și eficaciența vaccinului "Sputnik V"

În prezent în Rusia este posibilă vaccinarea împotriva coronavirusului cu preparatul ”Sputnik V. Acesta a fost dezvoltat de Centrul Gamalei în cooperare cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI), în baza platformei adenovirusului uman. Preparatul a devenit primul vaccin înregistrat din lume împotriva COVID-19.

Lancet a publicat rezultatele celei de-a treia etape a studiilor clinice asupra Sputnik V>>>

De la începutul lui martie este disponibil și vaccinul Centrului Vektor – EpiVakKorona, iar la începutul lui aprilie va fi posibilă utilizarea “Kovivak”, al Centrului Ciumakov, în cazul în care va fi înregistrat în februarie, a declarat anterior șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova.

În ianuarie, vicepremierul Tatiana Golikova a anunțat că în primul trimestru al anului în instituțiile medicale vor ajunge peste 17 milioane de doze ale vaccinului împotriva COVID-19. Acest lucru va permite vaccinarea a peste 20 de milioane de cetățeni ruși.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova