Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM propune un plan anticriză: Iată ce conține

Partidul Democrat din Moldova a discutat luni cu președintele Republicii Moldova despre situația din țară, dar și acțiunile din viitorul apropiat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Și Partidul Democrat solicită alegeri parlamentare anticipate. Precizarea a fost făcută de liderul Partidului Dempcrat, Pavel Filip. El spune că trebuie să fie elaborat un plan de acțiuni care ar gestiona situația din țară la moment. 

PAS după consultările cu Sandu: Ce spune despre anticipate

„Am avut o discuție deschisă cu doamna președinte despre situația politică din Republica Moldova, depsre posibilitatea decalnșării alegerilor parlamentare anticipate. Suntem pe aceași idee cu președintele, avem nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Pavel Filip. 

Filip mai spune că deși PDM pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, acesta nu este un scop în sine. Prioritatea numărul unu rămâne a fi gestionarea situației de criză cu care se confruntă țara.

„Cine gestionează criza pandemică, cine gestionează criza economică, cine pregătește țara pentru alegeri parlamentare libere și corecte”, a precizat liderul PDM.  

În context, fracțiunea PDM a propus președintelui să fie elaborat un plan anticriză, pe termen scurt, cu un conținut din trei puncte - gestionarea crizei pandemice, gestionarea crizei economice și pregătirea pentru alegeri anticipate. Filip spune că în cadrul întrevederiii nu s-a discutat despre posibilitatea formării unui nou Guvern sau despre nume concrete care ar putea forma o nouă echipă, dar formațiunea este gata să-și aducă aportul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova