Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afaceri pe timp de pandemie: Cum rezistă tiinerii antreprenori

Restricțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale au redus cu 80 la sută veniturile planificate pentru anul 2020 în cadrul afacerii unei tinere antreprenoare. Detalii am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".
Sputnik
Afaceri pe timp de pandemie: Cum rezistă tiinerii antreprenori

Diana Foma are o afacere în localitatea Budești în domeniul alimentației publice. La fel ca multe alte business-uri din sectorul HoReCa, și afacerea sa a înregistrat pierderi colosale.

Deși inițial agenda era plină de rezervări pentru ceremonii: nunți, cumetrii și aniversări - toate acestea au fost amânate pentru anul viitor sau chiar anulate.

"Într-un moment ne-am pomenit fără evenimente și rezervări. A fost destul de complicat și stresant în același timp, întrucât avem credite și alte cheltuieli necesare pentru întreținerea afacerii", a declarat pentru Sputnik Diana Foma.

Deși pierderile au fost colosale, tânăra antreprenoare spune că a încercat să se adapteze situației și a găsit soluția – prestarea serviciilor de catering.

Ce se întâmplă cu micii producători pe timp de pandemie – Cazul unei familii
Mai mult, în cadrul unui proiect inițiat de PNUD Moldova, antreprenoara a câștigat un grant de zece mii de dolari. Acesta a fost colacul de salvare pentru afacerea pe care o gestionează de mai bine de zece ani.

"Acești bani vor fi suficienți până în primăvară pentru ca să reușim să acoperim cheltuielile. Grație acestei susțineri, afacerea noastră continuă, fapt pentru care suntem foarte recunoscători", a subliniat interlocutoarea.

Diana Foma speră că în anul  2021 situația va reveni la normalitate. În caz contrar, va fi nevoită să-și vândă afacerea pentru a putea achita toate creditele sau chiar să plece peste hotare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova