Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Albumul cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii", la cea de-a II-a ediție

După apariția primului album al cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii", autorii Marin Grigoriță și Andrei Sadovnic și-au pus drept scop să editeze și cea de-a doua ediție a cărții. Detalii despre acest proiect unic în Republica Moldova am aflat chiar de la ei.
Sputnik
Albumul cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii", la cea de-a II-a ediție

Doi tineri din țara noastră, Marin Grigoriță și Andrei Sadovnic și-au propus să realizeze un proiect inedit - Tezaurul Notoriu al Națiunii, creând primul album al cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii" - o premieră pentru Republica Moldova.

Un ministru va fi decorat pentru merite deosebite în lupta cu COVID-19
Autorii spun că moldovenii au multe motive pentru care pot fi mândri de țara lor: pământul, tradițiile, obiceiurile, dar cei mai de preț sunt oamenii muncitori, dornici de a cunoaște și de a contribui la dezvoltarea societății.

Ideea de a crea un album în care să fie prezentate istoriile de viață ale celor peste 1800 de moldoveni titulari ai Ordinului "Gloria Muncii" a apărut spontan și de la primele cercetări tinerii au înțeles că proiectul va fi unul de succes, iar în luna iulie 2020 au scos de sub tipar prima ediție a albumului.

"Prima ediție cuprinde istoriile celor 390 de cavaleri, decorați din anul 1992 încoace. Am prezentat istoriile diferitor categorii de persoane, destinse cu premii, fie că sunt agricultori, antreprenori sau politicieni", a declarat pentru Sputnik Marin Grigoriță.

Potrivit lui, prima ediție a cărții a avut un impact deosebit și un succes remarcabil, motiv pentru care tinerii nu au ezitat să continue acest proiect. În prezent, aceștia lucrează la cel de-al doilea volum a ediției bibliografice.

"Volumul II reprezintă o continuitate a proiectului în care vor fi prezentate istoriile altor persoane ce au reușit să impresioneze prin muncă și sârguință. Ne dorim să vedem finalizarea acestuia cât mai curând. Ulterior, vom munci și la cel de-al treilea volum", a remarcat interlocutorul.

De menționat că Ordinul "Gloria Muncii" este un ordin oficial în Republica Moldova, care se conferă pentru rezultate excepționale în muncă, activitate publică de vază și contribuții substanțiale în domeniul culturii, științei, sportului, vieții publice sau social-economice. Ordinul "Gloria Muncii" este conferit de către președintele Republicii Moldova, începând cu anul 1992.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova