Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Vladimir Vitiuc, noul vicepreședinte al Parlamentului

Deputatul fracțiunii „ȘOR” Vladimir Vitiuc a fost numit în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. El o va înlocui pe democrata Monica Babuc, care a fost revocată din această funcție.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Grceanîi, a propus în cadrul ședinței plenare de astăzi ca deputatul fracțiunii „ȘOR” Vladimir Vitiuc să fie numit vicepreședinte al Legislativului. 

Ce se va întâmpla cu legile adoptate ieri de Parlament
”Cu majoritatea voturilor proiectul este aprobat. Succes vă dorim, domnule Vitiuc!”, a declarat Greceanîi.

Vladimir Vitiuc are 48 de ani și s-a născut în municipiul Bălți. Este economist, manager, magistru în drept și deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005.

A reprezentat Partidul Comuniștilor în cinci legislaturi consecutive, în 2017 a trecut la Partidul Democrat, iar în 2020 - la Partidul „ȘOR”.

Anterior el a mai deținut funcția de vicepreședinte al Parlamentului în anul 2015 din partea PCRM. După numirea de astăzi a lui Vitiuc, la propunerea deputaților Partidului „ȘOR” și a celor de la „Pentru Moldova”, Monica Babuc a fost revocată din funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Decizia a fost aprobată cu votul majorității parlamentare. 

”Au plecat benevol din coaliția majoritară”, a punctat Zinaida Grceanîi. 

Ședința Parlamentului a durat astăzi două ore, iar deputații PAS, PPDA, PDM și cei din grupul PRO Moldova au boicotat-o. 

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova