Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi sau nu aplicate amenzi protestatarilor de la Parlament

Organizatorul protestului de azi din fața Parlamentului ar putea primi amendă pentru nerespectarea restricțiilor impuse de Comisia de Sănătate Publică.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. O decizie legală privind nerespectarea regulilor impuse de Comisia Națională de Sănătate Publică în contextul pandemiei COVID-19, în cazul protestului organizat astăzi în centrul Capitalei, va fi luată ulterior. Contactată de Sputnik Moldova, șefa Direcției Relații Publice de la Ministerul Afacerilor Interne Alina Zbancă a comunicat că, cel mai probabil, organizatorul manifestației va achita o amendă pentru nerespectarea regulilor impuse de CNSP.

Susținătorii Maiei Sandu protestează la Parlament: Circulația este blocată

Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție Mariana Bețivu a comunicat pentru Sputnik Moldovacă Poliția a fixat toate acțiunile în cadrul manifestației și va dispune procedura de examinare. În funcție de circumstanțele constatate, se va lua o decizie legală. 

Amintim că mai mulți cetățeni au ieșit astăzi în stradă la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, pentru a protesta împotriva proiectului de lege înaintat de fracțiunea socialiștilor, care prevede trecerea SIS din subordinea Președinție către Parlament. Protestul a început la ora 10:00.

Majoritatea protestatarilor purtau măști, dar nu a fost respectată distanța socială. Mai mult, la manifestație s-au adunat peste 1000 de oameni, ceea ce este interzis la moment de Comisia Națională de Sănătate Publică, care a decretat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării până la 15 ianuarie 2021.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova