Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Rusiei participă la monitorizarea turului doi al alegerilor în Moldova

Șeful misiunii diplomatice a avut întâlniri cu delegația Comisiei Electorale Centrale din Rusia, dar și a Consiliului Federației.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, și angajații misiunii diplomatice la Chișinău, participă la monitorizarea desfășurării turului doi al alegerilor președintelui țării.

Observatorii din CSI au comentat situația de la Varnița

”Diplomații efectuează monitorizarea la secțiile de votare în regiunile țării și în capitala moldovenească”, a menționat Ambasada.

Anterior, Vasnețov a avut întrevederi cu delegația Comisiei Electorale Centrale din Rusia, care se află în Moldova pentru a monitoriza turul doi al alegerilor prezidențiale.

”În cadrul unei discuții substanțiale, interlocutorii au abordat probleme de actualitate legate de starea actuală a relațiilor bilaterale moldo-ruse. A fost pus accentul pe potențialul considerabil la interacțiunii dintre CEC din Rusia și Moldova”, a precizat serviciul de presă al misiunii diplomatice

În afară de aceasta, ambasadorul rus a avut o întâlnire cu delegația Consiliului Federației care de asemenea a venit în Moldova pentru a participa la monitorizarea turului doi al scrutinului prezidențial.

CEC: Mai mulți alegători în turul doi al scrutinului

”În cadrul unei discuții constructive, părțile au analizat starea actuală a relațiilor moldo-ruse. A fost pus accentul pe potențialul important al colaborării interregionale. Sa convenit să fie păstrate contactele”, a menționat Ambasada.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din țară a avut loc pe 1 noiembrie. Acestea au fost validate de CEC – prezența la vot a depășit pragul necesar de 33,3% de alegători din numărul celor înscriși în listele electorale. Însă nici un candidat nu a reușit să acumuleze peste 50 la sută din voturi.

Pe primele două locuri s-au clasat fostul premier, candidatul Partidului ”Acțiune și Solidaritate” Maia Sandu, pentru care au votat 35,16% dintre alegători, și actualul președinte, candidatul independent Igor Dodon, cu 32,61% de voturi. Cei doi au trecut în turul doi de scrutin.

În 2016, Dodon și Sandu s-au confruntat de asemenea în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova