Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezastru în HoReCa: Scăderi de vânzări în jumătate

Restaurantele și cafenelele au fost puse pe butuci de măsurile antiepidemice. Sectorul HoReCa înregistrează scăderi puternice de vânzări. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "ATITUDINI".
Sputnik
Dezastru în HoReCa: Scăderi de vânzări în jumătate

Într-un interviu acordat în studioul Sputnik Moldova, președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement, Aneta Zasavițchi, a remarcat că în ultimii ani în sectorul HoReCa existau probleme sistemice, însă pandemia a dat o lovitură și mai mare, iar restaurantele și cafenelele din țară au fost puse pe butuci.

Din cauza restricțiilor, multe întreprinderi înregistrează scăderi dramatice de vânzări, înregistrând pierderi colosale.

"Restricțiile au redus din potențialul de serviciu practic în jumătate. În luna iulie 2020, am avut minus 50-60 procente în restaurante și cafenele, iar sălile de ceremonie au fost într-un minus total. La moment, conform calculelor noastre, restaurantele cafenelele înregistrează minus 40 procente, iar sălilele de evenimente minus 98 la sută", a menționat Aneta Zasavițchi.

În același timp, este de menționat faptul că în trimestrul doi al anului curent numărul angajaților din sectorul HoReCa a scăzut cu tocmai 60 la sută. Altfel spus, șase din zece angajați și-au pierdut locul de muncă. 

Restaurantele și cafenelele își redeschid ușile pentru clienți - iată care sunt regulile

Amintim că restaurantele și cafenelele din Moldova și-au sistat activitatea pe data de 16 martie a anului curent, iar mai mulți proprietari și angajați din această industrie au protestat de câteva ori în fața Guvernului împotriva acestei decizii.

Localurile și-au reluat activitatea începând cu 15 iunie. Cu toate acestea, situația rămâne a fi una complicată. Anterior, reprezentanții ramurii au estimat că 60 la sută dintre întreprinderile din domeniul HoReCa vor dispărea până la sfârșitul anului. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova