Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC face precizări cu privire la sondajul Exit Poll

Dup ce mediile de informare au scris că va fi organizat un Exit Poll în turul doi, CEC a venit cu precizări pentru presă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Actualizare: Comisia Electorală Centrală anunță că totuși va autoriza desfășurarea Exit Poll-ului în ziua alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc pe 15 noiembrie.

Reprezentanții CEC au confirmat pentru Sputnik Moldova că după o nouă verificare a voturilor, au constatat că au fost de fapt 5 voturi pentru aprobarea hotîrârii privind desfășurarea sondajului.

Precizăm că puțin mai devreme, Comisia Electorală Centrală a precizat că proiectul nu a întrunise numărul necesar de voturi.

Decis: Undă verde pentru Exit Poll în turul doi al scrutinului prezidențial

”În ședința de azi a Comisiei Electorale Centrale a fost propus dezbaterilor și aprobării un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui sondaj la ieșirea de la urne de tip exit-poll. Proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi autorizată desfășurarea exit-pollului”, era precizat în comunicatul CEC.

Pentru aprobarea proiectului de hotărâre s-au pronunțat 5 membri ai CEC, unul a fost împotrivă și doi s-au abținut.

La adresa CEC au fost depuse două demersuri, din partea Asociației SPERO și a ”Intelect Group” SRL, privind intenția de a efectuarea unui sondaj de tip Exit Poll. Sondajul urmează să fie realizat în cadrul a 100 de secții de votare din Republica Moldova în care ar fi fost antrenați 150 de operatori.

Ultimul Exit Poll efectuat în Moldova la ieșirea din secțiile de votare a fost realizat acum 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova