Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Lilia Pogolșa, noul ministru al Educației

Nu este pentru prima dată când Lilia Pogolșa face parte din echipa Ministerului Educației, anterior ocupând de două ori funcția de viceministru. Ea are o vastă experință în domeniul de învățământ și deține titlul de doctor habilitat în pedagogie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. S-a născut în 1963 și a absolvit Facultatea de Istorie și Științe Sociale, din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. În anul 1994 a început să facă doctoratul în științele istorice la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg. 

Cine este Aureliu Ciocoi, noul ministru al Afacerilor Externe
În 2003 a obținut titlul de conferențiar universitar, iar în 2014 a devenit doctor habilitat în pedagogie. Lilia Pogolșa și-a început activitatea de pedagog în cadrul Școlii medii nr. 52 din Chișinău, în anul 1986. Peste doi ani, Pogolșa a devenit lector la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Din 2002 și până în 2003, ea a fost viceministru în cadrul Ministerului Educației. După ce a plecat din funcția de viceministru, ea și-a continuat activitatea în cadrul Universității Pedagocice deja în calitate de conferenţiar universitar și doctor în științe istorice.

În 2008 a devenit și director al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, continuând activitatea sa pedagogică. Peste nouă ani a revenit în funcția de viceministru al Ministerului Educției, iar în câteva luni și-a reluat activitatea de director al Institutului de Științe ale Educației. Lilia Pogolșa este autoarea și coautorea a 118 lucrări, inclusiv 11 monografii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova