Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Olga Cebotari, noul viceprim-ministru pentru Reintegrare

Olga Cebotari este noul viceprim-ministru pentru Reintegrare în locul Cristinei Lesnic. Ea a fost învestită în funcție în această după-amiază, împreună cu alți patru miniștri, după ce Ion Chicu a propus revocarea miniștrilor PDM.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Olga Cebotari a fost reprezentantă a Guvernului Republicii Moldova în Comitetul Executiv CSI. Totodată, ea este director general al Organizaţiei Obşteşti „Centrul de susţinere a tineretului din Moldova” din oraşul Moscova, Federaţia Rusă. 

Noi miniștri în componența Guvernului Chicu

Cebotari mai face parte din Comisia pentru susţinerea diasporei din cadrul Consiliului Societății Civile al Președinției. Olga Cebotari și-a făcut studiile la Facultatea de Relații Internaționale și Procese Politice, din cadrul Academiei Diplomatice a MAE al Federaţiei Ruse. 

Tot astăzi au fost învestiți patru noi miniștri, care i-au înlocuit pe reprezentanții Partidului Democrat în Guvernul Chicu. 

Este vorba despre Anatol Usatîi, care a devenit șef al Ministerului Economiei și Infrastructurii, înlocuindu-l pe Sergiu Răilean. De altfel, Usatîi a ocupat această funcție înainte de precedenta remaniere guvernamentală, când în Cabinetul Chicu au venit reprezentanții PDM.

Aurel Ciocoi este noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și l-a înlocuit pe Oleg Țulea, care a renunțat la fotoliul de ministru în favoarea funcției de ambasador în Ungaria. Ciocoi a fost, de altfel, tot ministru de Externe, înainte ca această funcție să fie ocupată de Oleg Țulea.

Iar Victor Gaiciuc este noul ministru al Apărării - funcție pe care a deținut-o și înainte ca acest post să-l ocupe Alexandru Pînzari.

Lilia Pogolşa este ministru al Educației, Culturii și Cercetării, în locul lui Igor Șarov. Pogolșa a fost anterior viceministru al Educației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova