Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

IGSU, antrenat în peste 16 mii de misiuni: Cum i-a reușit

Pompierii şi salvatorii au efectuat peste 16 mii de misiuni, în primele nouă luni ale anului 2020. Unde au intervenit angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență am aflat de la reprezentanta instituției, Liliana Pușcașu.
Sputnik
IGSU, antrenat în peste 16 mii de misiuni: Cum i-a reușit

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 16676 de misiuni în primele nouă luni ale anului 2020. Potrivit Lilianei Pușcașu, cele mai multe intervenţii au fost realizate de Direcţia Regională Căutare Salvare nr.2 din municipiul Bălţi cu 1233 de misiuni, dar şi de Direcţia Regională Căutare Salvare nr.1 cu 930 de misiuni. Astfel, subdiviziunile IGSU au realizat 60 de misiuni pe zi.

Liliana Pușcașu a precizat că 1157 de intervenţii au avut loc pentru stingerea incendiilor, 1641 de misiuni au fost realizate pentru deblocări de uşi, 1969 - stingerea gunoiului, dar şi 4512 cazuri de lichidare a incendiilor de vegetaţie uscată.

"Cele mai de durată intervenţii în trimestrul III al anului 2020 au fost la poligonul de deşeuri Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, dar şi la lichidarea incendiului izbucnit în clădirea Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici", a menționat interlocutoarea.

Potrivit ei, în primele nouă luni au fost salvate din situaţii de risc 246 persoane, inclusiv nouă copii. Odată cu creşterea numărului de intervenţii, IGSU a înregistrat şi o creştere a numărului de apeluri false.

Video: Salvatorii și pompierii pornesc o nouă campanie
"Peste o sută de ieşiri ale echipajelor au fost la apeluri false, iar cele mai multe dintre ele au fost în municipiul Chişinău, la Ungheni şi Orhei", a remarcat ea.

Liliana Pușcașu susține că un segment important în activitățile IGSU din primele nouă luni ale anului curent sunt şi acţiunile de prevenire. 93 de mii de oameni au fost instruiți în acest sens, iar 1716 detectoare de fum au fost instalate în casele moldovenilor în urma campaniilor de informare. Totodată, pentru prevenirea incendiilor de vegetaţie uscată şi a deşeurilor, angajaţii IGSU au instruit 22 mii de oameni.

Reprezentanta IGSU a dat asigurări că în următoarea perioadă salvatorii şi pompierii vor continua misiunile de prevenire a situaţiilor de risc, dar şi vor interveni în lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova