Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opt persoane s-au intoxicat: Printre acestea și doi minori

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat. Ce recomandă Insectoratul General pentru Situații de Urgență.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Cel puțin opt persoane s-au itoxicat cu fum în ultimele 24 de ore.  Cel mai recent caz a fost înregistrat în această dimineață, în municipiul Cahul, unde o familie cu doi copii în vârstă de șase și cinci ani au solicitat serviciul medical.

Detectoare de fum în toată țara: Vezi ce se întâmplă

Ajuns la fața locului echipajul de urgență a stabilit că toți prezintă simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Oamenii au primit îngrijirile necesare.

Informația prezentată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență arată că în seara zilei de ieri, medicii au fost solicitați la o familie din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, unde un minor în vârstă de 12 ani și alt băiat în vârstă de 18 ani se simțeau rău.

Și în acest caz, specialiștii au stabilit că ambele persoane au simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Din cauza unei sobe defecte s-au intoxicat două persoane, din localitatea Gaigar, raionul Ceadîr-Lunga, una în vârstă de 58 de ani și un minor în vârstă de 7 ani.

Doi oameni au murit după ce au mâncat ciuperci

Oamenii au primit îngrijiri la domiciliu. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de exploatare a instalțiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece să verifice starea sobelor și să nu le utilizeze în cazul în care acestea au defecțiuni.

Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecțiuni și nu emană gaze periculoase. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova