Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Prin ce se deosebește campania electorală din acest an

În cadrul emisiunii "Contrapunct" politologul Ian Lisnevschi a vorbit despre specificul actualei campanii electorale pentru alegerile prezidențiale din această toamnă.
Sputnik
Opinie: Prin ce se deosebește campania electorală din acest an

Potrivit lui Ian Lisnevschi, campania electorală din anul curent este una pasivă, iar candidații la fotoliul de președinte sunt în mare parte nepregătiți și nu au pregătit niciun program sau strategie politică.

"Politicienii vin cu unele propuneri care trebuiau făcute jumătate de an în urmă. Unele partide își modifică strategia – de aceea putem spune că nu există programe politice", a subliniat politologul.

Lipsa unei pregătiri este demonstrată și prin faptul că politicienii fac niște promisiuni care, de fapt, depășesc atribuțiile președintelui Republicii Moldova. În mare parte acestea se referă la majorarea pensiilor și salariilor – domenii ce nu țin de împuternicirile unui șef al statului.

Favoriții pentru Președinție: Ce rating au candidații

"Aceste promisiuni poate să le facă doar un candidat care are susținere parlamentară. Fără majoritate parlamentară, acest lucru nu poate fi făcut", a conchis Lisnevschi.

De menționat este că campania electorală a început pe 2 octombrie curent. Alegerile președintelui Republcii Moldova sunt programate pentru 1 noiembrie. Potrivit Constituției țării, președintele este ales pe un termen de patru ani și intră în exercițiul funcțiunii după depunerea jurământului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova