Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii din Bișkek au ocupat clădirea Guvernului Kîrgîzstanului

Protestatarii au ocupat clădirea Guvernului, au anunțat pentru RIA Novosti reprezentanții Cabinetului de Miniștri al Republicii Kîrgîzstan.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. "Nu avem acces la locul de muncă. În clădire au intrat niște necunoscuți, care nu ne lasă să intrăm", a declarat unul dintre angajații guvernului kîrgîz pentru RIA Novosti.

El a spus că, cel mai probabil, cei car au pătruns în Casa Guvernului din Bișkek sunt protestatarii. El a mai precizat că necunoscuții nu au fi recurs la devastarea clădirii sau la furturi.

Violențe de stradă în Kârgâzstan după alegerile parlamentare
Pe 4 octombrie, în Kârgâzstan s-au desfășurat alegeri parlamentare. Prezența la vot a constituit 56,5 la sută. Potrivit rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 98 la sută din procese verbale, în legislative acced patru partide: Birimdik (“Unitatea”, formațiune pro-guvernamentală), cu 24,52 la sută, Mekenik Kârgâzstan (“Kârgâzstanul Natal”, formațiune pro-guvernamentală), cu 23,89 la sută, Kârgâzstan (partid centrist), cu 8,73 la sută și Butun Kârgâzstan (“Kârgâzstanul Unit”, partid centrist), cu 7,11 la sută. Restul partidelor nu au reușit să depășească pragul de 7 la sută. Susținătorii acestor formațiuni denunță mai multe încălcări și cer repetarea alegerilor. Președintele republicii, Sooronbay Jeenbekov, a recunoscut că mituirea alegătorilor a constituit o mare problemă în acest scrutin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova