Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din ce bani vor fi reabilitate drumurile naționale

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi hotărârea cu privire la iniţierea negocierilor dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii privind prelungirea contractului de finanțare pentru reparația drumurilor naționale.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Inițiativa prevede prelungirea contractului de finanțare semnat de BEI și țara noastră în 2013 pentru reabilitarea drumurilor naționale. Nu s-a reușit utilizarea tuturor banilor prevăzuți în cadrul proiectului, așa că a fost nevoie de aprobarea unui nou amendament. 

Expert: Va crește sau nu prețul la combustibil după aplicarea noii taxe de drum
”Amendamentul are drept scopul de a extinde data finală de disponibilitate a resurselor financiare acordate pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță și implementarea proiectului. Astfel, proiectul se preconizează a fi finalizat până la data de 31 august 2024. BEI va oferi Moldovei sumele nedebursate din creditul acordat pentru a fi finalizate lucrările de reabilitare a drumurilor. Amendamentele nu contravin intereselor celor două părți”, a precizat ministrul Economiei, Sergiu Răilean. 

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi BEI, în valoare totală de 150 de milioane de euro, pentru realizarea proiectului de reabilitare a drumurilor naționale din țara noastră a fost semnat la Luxembourg pe 25 iunie 2013. Proiectul prevede reparația a 176 de kilometri de drum. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova