Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În sfârșit, a fost stins focul la Filarmonică Națională

Incendiu de la Filarmonica Națională din Chișinău a fost stins, dar clădirea nu mai poate fi restaurată și, cel mai probabil, va fi dărâmată.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Astăzi dimineața, la ora 10:05, angajații IGSU au anunțat lichidarea incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Cu toate acestea, pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale. La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.

Igor Dodon: Filarmonica este imposibil de restabilit după incendiu

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță pe site-ul său că, pe parcursul nopții, intervenția pompierilor a fost suspendată fiind reluată în forță către ora 6:00 în dimineața zilei de astăzi, 25 septembrie.

În dimineața zilei, au lucrat opt autospeciale, inclusiv două autoscări. Tot pentru intervenție a fost antrenată o macara prin care s-au efectuat lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor constructive ale acoperișului. 

Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova