Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vinurile moldovenești, prezentate la renumite concursuri internaționale - detalii

"Concours Mondial de Bruxelles" este un eveniment cheie pentru lumea vinului. În acest an, peste 8500 de vinuri produse în 46 de țări ale lumii au fost prezentate la concurs. În cadrul evenimentului au fost înscrise și vinurile producătorilor din țara noastră.
Sputnik
Vinurile moldovenești, prezentate la renumite concursuri internaționale - detalii

Vinurile moldovenești ajung să fie apreciate și la nivel internațional. Sute de mostre de vin provenite de la zeci de vinificatori autohtoni au fost apreciate la cea de-a 26-a ediție a evenimentului "Concours Mondial de Bruxelles". În cadrul competiției au fost înscrise peste 9000 de vinuri originare din 46 de țări ale lumii precum Elveția, Spania, Argentina, Franța, Italia, Bolivia etc.

Vinurile au fost apreciate de 350 de jurați proveniți din 50 de state. Printre degustători se numără și renumitul somelier moldovean Mihai Druță.

Exporturile de vinuri moldovenești: Impactul crizei asupra sectorului vitivinicol
"Personal, am degustat în jur de 200 tipuri de vinuri timp de trei zile, fără ca să cunosc soiul și țara de origine. Am încercat să fim obiectivi și de multe ori părerea unui membru a juriului nu corespundea cu a celuilalt. Rezultatele concursului vor fi prezentate foarte curând", a relatat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" somelierul.

Potrivit lui, celebrul eveniment nu este doar un concurs de degustare, dar are un rol important și în promovarea regiunilor vitivinicole, precum și prezentarea țărilor participante în calitate de destinații vitivinicolă.

De menționat este că prima ediție a "Concours Mondial de Bruxelles" s-a desfășurat în anul 1994, fiind înscrise doar 850 soiuri de vinuri.

Despre rezultatele obținute de vinificatorii moldoveni în anii precedenți aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova