Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ca să n-o dați în bară: Criterii după care să vă conduceți la alegerea unui service auto

În situația în care autoturismul vostru se defectează și are nevoie de intervenții specializate, alegerea unui atelier de reparație a mașinilor se poate dovedi a fi dificilă. Astăzi există foarte multe astfel de puncte, însă nu toate oferă servicii de calitate.
Sputnik
Ca să n-o dați în bară: Criterii după care să vă conduceți la alegerea unui service auto

Unii șoferi ajung în situații neplăcute după ce apelează la specialiștii din cadrul atelierelor de reparație a mașinilor. Adesea, după această intervenție, șoferul depistează mai multe probleme decât avea anterior vehiculul.

Furtul de combustibil: Cum puteți demonstra că ați fost înșelat la stațiile de alimentare

Astfel, există o listă de elemente care ar trebui luate în considerare înainte de a opta pentru un prestator de serviciu de reparații auto.

Potrivit inspectorului principal din cadrul Direcției Control Metrologic al Agenției Protecției Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Natalia Ilașciuc, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să vă informați preventiv despre serviciile pe care le prestează agentul economic. Mai mult, atunci când doriți să vă programați la un service-auto, atrageți o deosebită atenția ca toate actele să fie afișate pe un panou informativ, accesibil publicului.

"Trebuie să vă informați dacă persoana în cauză deține actele în regulă, adică dacă are o autorizație în acest domeniu. Documentați-vă despre faptul dacă are un personal calificat pentru a efectua lucrările, dacă deține echipamentul și utilajul necesar, care trebuie să fie legalizat metrologic în modul stabilit de actele legislative", a remarcat Ilașciuc.

Mulți agenți economici practică chiar înșelăciunea și de fapt consumatorul solicită o lucrare, dar în realitate se trezește cu situația când trebuie să achite niște tarife pentru servicii pe care nu le-a solicitat inițial.

"În cazul în care agentul economic recepționează automobilul spre a-i fi efectuată reparația, acesta este obligat să emită o notă de comandă unde trebuie să fie descrisă toată informația, începând de la denumirea agentului economic, piesele care urmează să fie înlocuite și lucrarea care urmează a fi efectuată", a subliniat specialistul.

De menționat este că, după efectuarea lucrărilor, agentul economic trebuie să vă emită un certificat de garanție pe un termen de cel puțin 6 luni pentru serviciul pe care l-a prestat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova