Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisia Electorală Centrală a prezentat numărul alegătorilor: Câți se află în afara țării

Comisia Electorală Centrală a publicat informații din Registrul de Stat al Alegătorilor. Un număr mare de cetățeni cu drept de vot nu se află în țară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. În Republica Moldova există oficial 3 milioane 290 de mii de cetățeni cu drept de vot, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, care au fost publicate astăzi de Comisia Electorală Centrală. 

Alegeri prezidențiale: Alți potențiali candidați au depus dosarele la CEC

Totuși, doar puțin peste 2,8 milioane au reședința în țară, fiind arondați la unități administrativ-teritoriale de nivelul doi. 

Comisia Electorală Centrală precizează că această diferență poate fi explicată prin faptul că un număr mare de cetățeni ai Republicii Moldova se află peste hotare. Potrivit CEC, în afara țării au emigrat 230.384 persoane. 

În plus, o bună parte dintre cetățeni se află în afara teritoriului controlat de autoritățile constituționale din Republica Moldova. În stânga Nistrului se află peste 249 de mii de persoane, potrivit CEC. 

Majoritatea alegătorilor incluși în registru sunt înregistrați în Chișinău - 638.011 persoane. Pe locul doi se poziționează autonomia găgăuză, unde sunt înregistrați 131.118 cetățeni cu drept de vot, iar pe locul trei capitala Nordului, Bălți, unde sunt înregistrate 102.971 de persoane.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova