Lovitură de teatru pe scena politică mondială - premierul Japoniei a demisionat

Cu opt ani neîntrerupți la putere, Abe deține recordul pentru cea mai lungă perioadă continuă de prim-ministru în funcție din istoria Japoniei.
Sputnik

BUCUREȘTI, 28 aug – Sputnik, Evan Răutu. Unul dintre cei mai apreciați politicieni ai lumii, premierul japonez Shinzo Abe, a demisionat din cauza problemelor de sănătate – anunță Russia Today

COVID-19: Semnale de alarmă din Israel și Japonia - situație critică

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

În vârstă de 65 de ani, Shinzo Abe a făcut două vizite la spital în ultimele două săptămâni, alimentând speculațiile că starea sănătății lui se agravează.

Și Hiroyuki Hosoda, președintele Partidului Liberal Democrat, de guvernământ, a declarat vineri că premierul l-a informat despre decizia sa de a renunța.

Demisia lui Shinzo Abe este un ”acord finalizat”, a confirmat o sursă apropiată unui înalt oficial din Partidul Liberal Democrat.

Din informațiile de până acum, Abe suferă de colită ulceroasă, o boală inflamatorie cronică. În 2007, complicațiile cauzate de boală l-au obligat să înceteze primul său mandat mai devreme. Abe a revenit în 2012 după ce sănătatea sa și-a revenit.

Cu opt ani neîntrerupți la putere, Abe deține recordul pentru cea mai lungă perioadă (consecutivă) de prim-ministru din istoria Japoniei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova