Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: A lăsat în urmă trei copii, iar pe unul nici nu l-a ținut în brațe după naștere

Poveste sfâșietoare. O polițistă de 38 de ani a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Femeia s-a infectat de COVID-19, la câteva zile înainte de a aduce pe lume cel de-al treilea copil.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Inspectoratul General de Poliție anunță că astăzi o angajată a decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Natalia Chirilov, în vârstă de doar 38 de ani, a fost șef al Secției resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni.

COVID-19: A lăsat în urmă trei copii, iar pe unul nici nu l-a ținut în brațe după naștere

În data de 22 iulie, polițista a fost internată la o maternitate din Capitală, iar peste două zile a fost testată pozitiv cu Covid-19. Din cauza complicațiilor, femeia a născut prin cezariană.

Povestea unei gravide infectate cu COVID-19: De patru ori a fost conectată la aparate
Inspectoratul General de Poliție a transmis condoleanță familiei angajatei.

"După mai bine de cinci săptămâni de luptă pentru viață, colega noastră a cedat și nu a reușit să-și strângă la piept copilul nou-născut, dar și pe cei doi rămași acasă, de 10 și 13 ani. O profesionistă de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, dar și o mamă și soție exemplu, dăruită pe deplin familiei şi țelurilor pe care le-a avut în viaţă. Ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne", se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a relatat povestea cutremurătoare a Nataliei Chirilov. Polițista a fost de patru ori conectată la aparate de respirație asistată până l-a adus pe lume pe fiul său, Nikita. Dumbrăveanu a precizat că medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 33 478 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 23 262 de persoane. Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 940.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova