Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Târg dulce în Capitală: Iată unde găsiți miere la preț accesibil, direct de la producători

Dacă optați pentru un mod de viață sănătos, atunci trebuie să știți că în următoarele zile, în Chișinău, se va desfășura Târgul Apicol – cel mai dulce târg al anului, unde vor fi prezenți zeci de apicultori din Republica Moldova.
Sputnik
Târg dulce în Capitală: Iată unde găsiți miere la preț accesibil, direct de la producători

Pe 18 august, în scuarul Teatrului de Operă și Balet din Chișinău, va fi deschis un târg apicol. Peste 40 de apicultori din țară vor scoate la vânzare miere de toate tipurile, polen, propolis și chiar bucăți de faguri.

Astfel, vizitatorii vor avea posibilitatea să guste miere și să cumpere produsele care le sunt pe plac, chiar de la producători.

Pui miere în ceaiul fierbinte? Iată de ce trebuie să renunți la acest obicei periculos

"Consumatorii vor putea procura diverse tipuri de miere, păstura – produs recomandat îndeosebi bărbaților; tinctura de propolis, care este un antibiotic natural ce ucide toți microbii din organism, lăptișor de matcă – ucide celule cancerigene și multe alte produse benefice pentru sănătate", a relatat apicultorul și organizatorul târgurilor de miere Constantin Cojocaru.

Potrivit lui, prețurile vor fi avantajoase, chiar dacă acest an a fost cel mai complicat pentru toți apicultorii. Un borcan de miere de 700 grame va putea fi achiziționat la un preț de până la 120 de lei, iar unul de trei litri – cu până la 500 de lei.

Târgul Național al Apicultorilor a ajuns la cea de-a IV-a ediție și se va desfășura până duminică, 23 august, astfel că aveți suficient timp să vă faceți provizii dulci.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova